Forum dla Rodziców Dzieci po zabiegu tracheotomii
Cześc Jolu,
Cieszymy się że do nas dołączyłaś. Moja córeczka Madzia ma 4,5 roku, jest po niedotlenieniu mózgu, na rurce nr 5. Życzę zdrówka dla Paulinki i wytrwałości dla Ciebie. A tak w ogóle to takiego nerwowłókniaka nie można jakoś usunąc, czy chociaż podtruc farmakologicznie żeby sam się wchłonął ?
pozdrawiam
aneta
Witajcie dziewczyny:)
Ja mam 7 letniego Antośka z rurą, ale my już jesteśmy na rozmiarze 6 i z doświadczenia wiem ,że jest problem z rurkami foniatrycznymi połówkami (czyli 4,5 i 5,5).
Witaj Jolu serdecznie. Jestem mamą trojaczków, MPDz. Sławek od lutego respirator i rurka 8. Robi postępy w samodzielnym oddychaniu. W sobotę po raz pierwszy będzie miał założoną rurkę foniatryczną. Już nie możemy się doczekać rozmowy ze Sławkiem. Wiem, że na początku będzie musiał nauczyć się, ale jesteśmy dobrej myśli. Krysia
witamy na forum
Mama Szymka 3 latka z SMAI, na rurce 4,5 od 13 miesiąca życia
Member
Witam serdecznie
Tata 14 miesięcznego Piotrusia , który od 3 m-cy jest na rureczce 4 Risch z balonikiem, dzisiaj ma to się zmienić mam nadzieję, że bedzie to rurka bez uszczelniacza.
Pozdrawiam
Witam Jolu... Ja mam dwójkę dzieci syna 8 letniego z MPD i córeczkę która ma 2 latka i rureczkę od 1,5 roku... pozdrawiam...
http://madzia-marcinek.cba.pl/
Witam Jolu serdecznie, moja Agi jest w śpiączce i ma rurkę tracheostomijną oddycha samodzielnie, jednak karmiona jest sondą.
Pozdrawiam!