Forum dla Rodziców Dzieci po zabiegu tracheotomii
Basiu: Modlitwy nie zabraknie... Codziennie pamiętam w o wszystkich naszych dzieciakach... I dziękuję jeszcze raz za witaminkę. A co do NONI, to się przymierzam, ale zawsze zapominam zapytać naszą panią dr..
aniah: Też chciałabym poznać konkretngo producenta L-karnityny, bo dostaję oczopląsu jak szukam czegoś w sieci...
dziewczyny jak wy sprowadzacie te witaminki B12 ze z Woszech bo chetnie bym zkozystała.W tej chwili podaje córce klople ale wszystki e witaminy sa tam z typu B. i odkad jej to daje córa ma biegunke. Cos tam jest co jej nie podpasowało prosze o odpowiedz
New member
Ludzie kochani czytam forum ostatnio dużo ,ale czuje sie bezradna niemam możliwości zdobycia wit.B 12 wkroplach a chciala bym dawać Pawelkowi .Posze o pomoc
ja też mam ostatnią buteleczkę i właśnie rozpoczynam poszukiwanie kogoś kto jedzie do Włoch
W tabletkach też można dawać witaminę B12 - ja do tej pory dawałam - dla własnej wygody poszukiwałam w kroplach...
nam dawkę l-karnityny ustalała Dr Jędrzejowska. Bierzemy z porannym piciem, z tego co wiem najlepszy efekt daje branie przed wysiłkiem fizycznym
Wczoraj rozmawiałam z dr Jędrzejowską na temat L-karnityny. Powiedziała że podawać ją należy godzinę przed lub po posiłku. Nam ustaliła dawkę 2 x 250mg (Julka ma 10 miesięcy i 8,2kg). I powiedziała też, że lepiej żeby to była acetyl L-karnityna, gdyż nie wiadomo jak organizm przyjmie jej pochodne (np. winian)
normalnie zaczynam podawać to wszystko kiedys o tym czytałam ale nasza madra Pani doktor nie zainteresowała sie podawaniem ani L-karnityny ani witaminy b-12 pewnie samam bende musiała sobie dawki dobrac dla Łukaszka
Jeśli ktoś będzie musiał podawać witaminę B1 25mg bądź B2 3mg to najlepiej się rozpuszczają formy POLFA Kutno oraz Polfarmex Kutno-bardzo szybko się rozpuszczają (Jędrek ma chorobę metaboliczną więc nie wiem czy dzieci z SMA to muszą brać)
A jeśli chodzi o Koenzym Q10 30mg to kupuję OLIMPU lub VITA CARE-kapsułki się rozsuwa a w środku jest proszek.
http://potracheotomii.pun.pl/viewtopic.php?id=6
Ostatnio edytowany przez Ewka_C (2007-06-25 07:04:49)
Ja kupuje z olimpu. Dzwonie do nich a oni mi przysylaja co miesiac. Dawke mam 50mg na kg(dawka ustalona przez dr. Jedrzejowską)
Podaje nr telefonu do tej firmy 0500465465.(ręczę za nich)
ja podaje sam proszek Ksenia
Ostatnio edytowany przez nikodem (2007-07-10 18:34:23)