Forum dla Rodziców Dzieci po zabiegu tracheotomii
Drodzy rodzice!Mam pytanie, chcę rozpocząć starania o pozbycie się rurki tracheo. Mam pytanie czy lepiej umówić się do poradni w GCZD czy na wizytę prywatną do dr Bieleckiego? Podejrzewam, że pierwsza wizyta to takie rozpoznanie, a w poradni on podobno nie przyjmuje.
Jeśli prywatnie, to proszę o namiary, bo znalazłam jakieś Centrum Zdrowia Kobiety w Katowicach, ale nie mogę się tam nijak dodzwonić.
Pokierujcie proszę jak zacząć, będę wdzięczna za wskazówki.
New member
Odpisuję żebyś widziała że to forum pomimo wieku nie umarło. Niestety ale nie wiem w tej kwestii za wiele. Przepraszam serdecznie. :'(
New member
Ja też. Ale jak zobaczyłam twój post to we mnie zaiskrzyło więc niech i w tobie zaiskrzy. Jeszcze jest chyba 5 osób które napisały swój post nie więcej jak 1-2 miesiące temu.
Member
Ja umawiałam się z doktorem Bieleckim w szpitalu. On co ktoryś poniedziałek ma konsultacje w Poradni Laryngologicznej w Katowicach, w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka. Prywatnie nie wiem niestety gdzie przyjmuje. Najlepiej zadzwonić na oddział, do gabinetu lekarzy, opowiedzieć o problemie i wówczas lekarz który z nami rozmawiał pokieruje co dalej zrobić, by dostać się na konsultację z doktorem. Na pewno będzie potrzebne skierowanie z dopiskiem "na cito", w innym wypadku można czekać i rok, a tak panie w rejestracji wepchną Was szybciej. Nam się udało w ciągu 2 tygodni od pierwszego telefonu. Nie pamiętam już dokładnie, bo to było ponad 2 lata temu, gdy czekałam z synem na konsultację, ale taka była kolejność. Numerów nie podam, bo już ich nie mam i nie pamiętam nawet Na konsultacji Doktor Bielecki zapoznaje się z dokumentacją medyczną, przeprowadza dokładny wywiad i na karteczce zapisuje kiedy się do niego zgłosić na oddział, by mógł sobie obejrzeć drogi oddechowe endoskopowo (bo na zwykłej sali niestety nic nie zrobi). Z tą karteczką idziemy na oddział do sekretariatu, ustalamy termin i tam Pani informuje co należy ze sobą przywieźć i resztę informacji.
Dziękuję za odpowiedź ;-)
Teraz też mogę sama dorzucić kilka informacji.
Dzwoniłam do przychodni laryngologicznej w GCZD i tam powiedziano mi, że dr Bielecki tam nie przyjmuje.Druga informacja jest taka, że dzwoniłam na początku lutego- termin na kwiecień, czyli tragedii nie ma.
Doktor przyjmuje prywatnie w Katowicach w Centrum Zdrowia Kobiety http://www.czkstojko.pl/.
Jestem po wizycie, czeka nas badanie endoskopowe, termin maj-czerwiec.
Pozdrawiam.