Forum dla Rodziców Dzieci po zabiegu tracheotomii
Witam wszystkich , jestem tatą 9 miesięcznego chłopca Oliwier z SMA 1 , syn urodził się w lutym 2009 , poród naturalny , druga ciąża bez powikłań , 10 punktów , właściwy rozwój do 4 miesiąca , następnie deformacja klatki piersiowej , jazda po lekarzach , rehabilitacja wszystko w niewłaściwym kierunku również z opinią naszego pediatry .Od 4 miesiąca obserwacja bezruchu ciała, sierpień 2009r pierwszy bezdech i wizyty w różnych miejscach .Oliwier , przeszedł operację zwężania przełyku i założenie gastrostomii, przeszedł tracheotomię. Synek był hospitalizowany w oddziale Neurologii Dziecięcej Szpitala im. Marciniaka we Wrocławiu, Oddziale Intensywnej Terapii Dziecięcej we Wrocławiu, w Centrum Medycyny Ratunkowej we Wrocławiu , skąd w miesiącu październiku trafiliśmy do domu pod opieką wentylacji domowej wenta –med. z Zielonej Góry . mam nadzieję , że oprpócz pytań wniosę jakieś informacje do tego forum , dziękuję gofer za możliwość logowania
tata oliwiera SMA1 -IREK
Bardzo się cieszę, że Wam się udało zalogować
Witamy na forum...
Julia (3,5 roku z SMA1) i jej mama
Witamy serdecznie, Antek (8 lat) z SMA1 i jego mama:)
Member
Witam Serdecznie i pozdrawiam!!!!
Member
Witamy serdecznie Tomek z 2,5 rocznym Piotrusiem SMA1
- chyba Irku juz sie poznalismy mailowo - czy tak - dobrze kojarzę?
Pozdrawiam,
tak Tato Piotrusia poznalismy się wczesniej , więc teraz jeszcze raz dziekuję Wam za okazona pomoc i wsparcie , jest to potrzebne "nowym" i pomaga kroczyć tą bardza wąska i stroma ścieżką , mam nadzieję do usłyszenia a może kiedyś do zobaczenia
jeszcze jedno pytanko do Puchatka , jaki sprzęt zaoferował Wam WENTA-MED i jaką opiekę ,jestem bardzo ciekawy , a może my załozymy swój wątek o wenta medzie
Irek tata OLINKA SMA 1( 11 miesięcy)
Jeśli jest taka potrzeba (czyli założenie nowego działu o Wenta Med ) proszę o informację.
Member
Witamy serdecznie,Mateusz i jego mama.